Etusivu‎ > ‎

Kesätyö TSPY:llä

lähettänyt Admin Tspy 15.6.2016 klo 6.35

Meillä on ollut tänä kesänä ensimmäistä kertaa harjoittelija yhdistyksessämme. Tässä muutama sana harjoittelijastamme Noorasta.

Olen Noora Hursti, 17 vuotta ja opiskelen Tampereen lyseon lukion Eurooppa-linjalla.

- Kaksi viikkoa kestävä kesätyöni on Suomi-Puola-yhdistyksellä Tampereen kansainvälisessä toimintakeskuksessa. Tehtäväni on järjestellä arkistoista löytyviä vanhoja tietoja ja materiaaleja myöhempää käyttöä varten. Tämä on ensimmäinen ns. "oikea" työpaikkani, olen aikaisemmin ollut työharjoittelussa SPR:llä ja päiväkodissa ja hoitanut lapsia sekä eläimiä.

- Yhdistystoiminta on minulle entuudestaan tuttua koulusta ja omasta kokemuksesta työharjoittelussa. Arkistoihin tutustuessa tutustuu pakostikin yhdistyksen 40-vuotiseen historiaan, ja ehkä vain nyt ymmärrän paremmin joitakin asioita.

Ruohonjuuritason paikallinen toiminta

- Mielestäni Suomi-Puola-yhdistyksen kaltainen toiminta on erittäin tärkeää terveen ja toimivan yhteiskunnan ylläpitämiseksi. Se antaa mahdollisuuden tutustua uusiin kulttuureihin ja toisaalta antaa esimerkiksi Suomeen muualta muuttaneille jonkinlaisen läheisen tuen ja kontaktin omaan kulttuuriin. Mielestäni tämänkaltaisten yhdistysten toiminta voisi olla vielä näkyvämpää, sillä varsinkaan moni nuori ei luultavasti edes tiedä yhdistysten olemassaolosta.Pankin sponsoroimat kesätyöt

- Joissakin paikoissa hakijoita oli jopa satoja, ja vain yksi siis valittiin. Tällainen todennäköisyysennuste luultavasti lannistaa monia potentiaalisia hakijoita ja tulee tunne, että hakeminen on täysin turhaa. Minäkin hain jo kerran aiemmin OP-pankin kampanjan kautta töitä, mutta en tuolloin saanut paikkaa. Pitkäjänteisyys palkitsee: sain nyt ensimmäisen oikean kesätyöni, vasta 17-vuotiaana.

Nykyinen työllisyystilanne on etenkin nuorten kohdalla hyvin synkkä, mutta aina on mahdollisuus. Jos ei "virallista" kautta saa itselleen töitä, esimerkiksi Facebookissa on lukematon määrä erilaisia ryhmiä, joissa nuori voi tarjota työsuorituksiaan. Tärkeintä on oma-aloitteisuus ja lannistumattomuus.

Olen hyvin kiitollinen olen OP-pankille tämän kampanjan järjestämisestä ja Suomi-Puola yhdistykselle, joka tarjosi minulle tämän mielenkiintoisen työpaikan. OP:n kaltaisia suuria yrityksiä tarvittaisiin enemmän, jotta nuoret eivät syrjäytyisi, vaan saisivat mahdollisuuksia verkostoitua ja saada sitä hyvin tärkeää työkokemusta tulevaisuutta varten.


Comments